Carpaccio van Tonijn met Wasabimayonaise
Carpaccio van Tonijn met Wasabimayonaise
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tonijn carpaccio:
- 300 g verse tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel limoensap
Voor de wasabimayonaise:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel wasabipasta (of naar smaak)
- 1 eetlepel limoensap
Voor de garnering:
- 1 eetlepel sesamzaadjes (zwart en wit)
- 1 bosje microgroenten of rucola
- 4 partjes citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zeezout en versgemalen peper
Bereidingswijze
1. De tonijn voorbereiden:
- Zorg dat de tonijn goed gekoeld is voor gemakkelijk snijden. Snijd de tonijnfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
- Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en limoensap. Bestrijk de plakjes tonijn licht met dit mengsel.
2. De wasabimayonaise maken:
- Meng de mayonaise met de wasabipasta en limoensap in een klein kommetje. Proef en pas de hoeveelheid wasabi aan naar smaak.
- Schep de wasabimayonaise in een spuitzak of gebruik een lepel om straks druppels of lijntjes op de carpaccio te maken.
3. De carpaccio opmaken:
- Verdeel de tonijnplakjes gelijkmatig over 4 borden.
- Druppel de wasabimayonaise over de tonijn in dunne lijntjes of kleine toefjes.
- Bestrooi de tonijn met een mengsel van zwarte en witte sesamzaadjes.
- Garneer met microgroenten of rucola, een paar druppels olijfolie, en partjes citroen aan de zijkant.
4. Serveren:
- Maak het gerecht af met een snufje zeezout en versgemalen peper.
- Serveer de tonijn carpaccio direct als elegant voorgerecht
Facebook
Threads
WhatsApp
Email