Carpaccio van wild met een bessenreductie
Carpaccio van wild met een bessenreductie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de carpaccio:
- 200 g wildfilet (bijv. hert of ree, zeer vers)
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- 1 handje rucola
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- Zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Voor de bessenreductie:
- 100 g bosbessen (of een mix van bosvruchten)
- 50 ml rode wijn
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- Snufje zout
Bereidingswijze:
1. Wildfilet voorbereiden
- Wikkel de wildfilet strak in plasticfolie en leg deze in de vriezer gedurende 1 uur, zodat het vlees stevig wordt. Dit maakt het makkelijker om dunne plakjes te snijden.
2. Bessenreductie maken
- Doe de bosbessen, rode wijn, balsamicoazijn, honing en een snufje zout in een kleine steelpan.
- Laat het geheel op laag vuur zachtjes koken, tot het mengsel is ingedikt tot een stroperige saus (ongeveer 10-15 minuten). Zeef de reductie en laat afkoelen.
3. Carpaccio snijden
- Haal het vlees uit de vriezer en snijd het met een scherp mes in zeer dunne plakjes.
- Leg de plakjes op een groot bord of individuele borden.
4. Samenstellen
- Besprenkel de carpaccio met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Voeg rucola, geschaafde Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten toe.
- Sprenkel de bessenreductie over de carpaccio voor een frisse, zoete smaak.
Serveren
- Serveer direct, eventueel met knapperig brood of crostini.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email