Ceviche De Pescado
Ceviche De Pescado
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de ceviche:
- 500 g verse witte visfilet (zoals zeebaars, tilapia of kabeljauw), in blokjes van 1-2 cm
- 8-10 limoenen (voor het sap)
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (pas aan naar smaak)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Voor de garnering:
- 1 gekookte zoete aardappel, in plakken
- 1 gekookte maïskolf, in stukken
- Optioneel: slablaadjes
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de vis:
- Snijd de vis in gelijke blokjes en spoel ze voorzichtig af met koud water. Dep droog met keukenpapier.
- Marineren:
- Doe de visblokjes in een glazen of keramische kom. Voeg het limoensap toe, zorg ervoor dat de vis volledig onder staat.
- Voeg de rode ui, chilipeper, knoflook en zout toe. Roer voorzichtig om.
- Laat de vis marineren in de koelkast gedurende 10-15 minuten. De vis zal door het limoensap “garen” en ondoorzichtig wit worden.
- Serveren:
- Haal de gemarineerde vis uit de koelkast en schep voorzichtig om.
- Verdeel de ceviche over serveerschalen.
- Garneer met plakken zoete aardappel, stukken maïs en een vleugje koriander.
- Serveer eventueel met slablaadjes als basis.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email