Ceviche van Witvis
Ceviche van Witvis
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g witvisfilet (bijv. zeebaars, kabeljauw of dorade), zonder vel en graten
- 6-8 limoenen (sap van ongeveer 150 ml)
- 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 1 rode chilipeper, fijngesneden (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
- 1 kleine komkommer, in kleine blokjes
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: 1 kleine mango, in blokjes gesneden, voor een zoete twist
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de vis:
- Snijd de witvis in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
- Doe de visblokjes in een kom en voeg het limoensap toe. Zorg dat de vis volledig ondergedompeld is. Laat het 15-20 minuten marineren in de koelkast. De vis zal in het zuur “garen” en wit worden.
- Groenten en kruiden toevoegen:
- Giet een deel van het limoensap af als je een minder zure smaak wilt behouden.
- Voeg de rode ui, chilipeper, komkommer, avocado en koriander toe aan de vis.
- Besprenkel met olijfolie en meng alles voorzichtig.
- Op smaak brengen:
- Breng de ceviche op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel meer limoensap of olijfolie toe.
- Serveren:
- Schep de ceviche in kleine glaasjes, schaaltjes of op een groot serveerbord.
- Garneer met extra korianderblaadjes en eventueel wat fijngesneden mango voor een zoete noot.
- Serveer direct met tortilla chips, krokant brood of als het is met een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email