Chai Tiramisu met Kardemom en Gember
Chai Tiramisu met Kardemom en Gember
Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de Chai Siroop:
- 500 ml water
- 3 chai-theezakjes of 3 el losse chai-thee
- 4 el suiker
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen gember
Voor de Mascarpone Crème:
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 3 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
Overige Ingrediënten:
- 200 g lange vingers (ladyfingers)
- 2 el amandellikeur (optioneel)
- Gemalen kaneel en cacaopoeder, voor garnering
- Gekonfijte gember, fijngehakt (optioneel)
Bereidingswijze
- Maak de Chai Siroop
- Breng het water aan de kook en voeg de chai-theezakjes toe. Voeg suiker, kardemom, en gember toe. Laat dit 5-7 minuten zachtjes koken. Haal de theezakjes eruit en laat de siroop afkoelen.
- Klop de Mascarpone Crème
- Klop de slagroom tot zachte pieken. Klop in een aparte kom de mascarpone, poedersuiker, en vanille-extract samen tot een glad mengsel. Spatel voorzichtig de slagroom door de mascarpone.
- Dompel de Lange Vingers
- Doop de lange vingers kort in de afgekoelde chai siroop (wees snel, zodat ze niet te zacht worden).
- Laag de Tiramisu
- Begin met een laag lange vingers in een schaal. Voeg een laag mascarponecrème toe en herhaal tot alles op is. Eindig met een laag mascarponecrème.
- Afwerking en Koeling
- Bedek de tiramisu met plasticfolie en laat minstens 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast opstijven.
- Garneren en Serveren
- Bestrooi voor het serveren met gemalen kaneel en cacaopoeder. Voeg eventueel stukjes gekonfijte gember toe voor een pittige bite.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email