Chili Con Carne
Chili Con Carne
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Rundergehakt (500 gram)
- Ui (1 grote, fijngesneden)
- Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
- Paprika (1 rode, in blokjes)
- Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
- Kidneybonen (400 gram, uit blik, afgespoeld)
- Tomatenpuree (2 eetlepels)
- Runderbouillon (200 ml)
- Chilipoeder (1-2 theelepels, naar smaak)
- Komijnpoeder (1 theelepel)
- Paprikapoeder (1 theelepel)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse koriander (voor garnering)
- Rijst (voor serveren)
- Geraspte kaas (optioneel, voor serveren)
- Limoen (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Bak het gehakt: Voeg het rundergehakt toe en bak het rul tot het bruin is.
- Voeg de paprika en kruiden toe: Voeg de paprika, chilipoeder, komijn, en paprikapoeder toe. Bak dit 2-3 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de tomaten en bouillon toe: Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, en bouillon toe. Laat het geheel 20-25 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg de kidneybonen toe: Voeg de kidneybonen toe en laat nog 5 minuten meekoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren: Serveer de chili con carne met rijst en garneer met verse koriander. Optioneel kun je geraspte kaas en een schijfje limoen erbij serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email