Chimichurri-soep met courgette en bonen
Chimichurri-soep met courgette en bonen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 courgettes (in blokjes gesneden)
- 1 blik witte bonen (400 g, uitgelekt en afgespoeld)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
- Zout en peper naar smaak
Voor de chimichurri-saus:
- 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
- 1 bosje verse koriander (optioneel, grof gehakt)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel chilivlokken
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Maak de chimichurri-saus
- Doe de peterselie, koriander, knoflook, rode wijnazijn, olijfolie en chilivlokken in een keukenmachine of vijzel.
- Maal fijn tot een grove saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
- Fruit de ui en knoflook
- Verhit olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Courgette toevoegen
- Voeg de blokjes courgette toe aan de pan en bak ze kort mee, zodat ze licht beginnen te kleuren.
- Bouillon en kruiden
- Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de oregano en chilivlokken toe.
- Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de courgette gaar is.
- Bonen toevoegen
- Voeg de witte bonen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de soep in kommen. Besprenkel met de chimichurri-saus en garneer eventueel met extra peterselie of een snufje chilivlokken.
- Serveer met knapperig brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email