Chinese hot and sour soep
Chinese hot and sour soep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 150 g shiitake- of champignons, in dunne plakjes
- 100 g bamboescheuten, in reepjes
- 100 g tofu, in blokjes gesneden
- 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn (of appelciderazijn)
- 1 eetlepel maïzena, opgelost in 2 eetlepels water
- 1 theelepel chilivlokken (pas aan naar smaak)
- 1 theelepel witte peper
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 lente-ui, in dunne ringen
Voor garnering:
- Verse koriander, fijngehakt
- Extra chilivlokken (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Soepbasis maken
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
- Voeg de champignons, bamboescheuten, wortel, knoflook en gember toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
2. Smaken toevoegen
- Roer de sojasaus, rijstazijn, chilivlokken en witte peper door de soep.
- Voeg de tofu toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
3. Binden en ei toevoegen
- Roer de maïzena-oplossing door de soep om deze licht te binden.
- Giet het losgeklopte ei langzaam in de soep terwijl je roert, zodat er dunne slierten ontstaan.
4. Afwerking
- Roer de sesamolie door de soep en proef om de balans van zuur en pittig aan te passen.
- Serveer de soep in kommen en garneer met lente-ui en verse koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email