Chocolade- en Hazelnoot Parfait
Chocolade- en Hazelnoot Parfait
Ingrediƫnten voor 6 personen:
- 250 ml slagroom
- 3 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
- 100 g suiker
- 100 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), gesmolten en iets afgekoeld
- 75 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Voor de garnering:
- Geraspte chocolade
- Extra gehakte hazelnoten
- Slagroom (optioneel)
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Bekleed een cakevorm (of individuele ramekins) met plasticfolie, zodat je de parfait gemakkelijk kunt lossen.
2. Room kloppen
- Klop de slagroom in een kom tot zachte pieken en zet in de koelkast.
3. Eidooiermengsel maken
- Klop in een hittebestendige kom de eidooiers en 75 g suiker licht en romig.
- Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt en licht warm aanvoelt. Haal van het vuur.
- Voeg de gesmolten chocolade en vanille-extract toe aan het eidooiermengsel en roer goed door.
4. Eiwitten kloppen
- Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf.
- Voeg de resterende 25 g suiker geleidelijk toe en klop tot glanzende pieken ontstaan.
5. Alles samenvoegen
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel.
- Voeg daarna de gehakte hazelnoten toe.
- Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het mengsel, zodat het luchtig blijft.
6. Invriezen
- Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm of ramekins. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur (bij voorkeur een nacht) invriezen.
7. Serveren
- Haal de parfait uit de vorm en snijd in plakken (of serveer direct uit de ramekins).
- Garneer met geraspte chocolade, extra hazelnoten en eventueel een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email