Chocolade-Koffie Ganache Pralines met Rookaroma
Chocolade-Koffie Ganache Pralines met Rookaroma
Ingrediënten voor 20-25 stuks:
Voor de Ganache:
- 200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), fijngehakt
- 100 ml slagroom
- 2 el sterke koffie (espresso)
- 1 el boter
- 1/4 tl rookaroma (te koop in gespecialiseerde winkels)
Voor de Coating:
- 200 g pure chocolade (voor tempereren)
Voor de Garnering:
- Gekonfijte koffiebonen of cacao nibs
- Eetbaar goudpoeder (optioneel)
Bereidingswijze
- Bereid de Ganache
- Verhit de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Voeg de koffie toe en roer door.
- Giet de hete room over de fijngehakte chocolade en laat 2 minuten staan. Roer vervolgens tot een glad mengsel.
- Voeg de boter en het rookaroma toe en roer tot alles volledig is opgenomen. Laat de ganache afkoelen en zet het minstens 2 uur in de koelkast tot het stevig is.
- Vorm de Ganache
- Gebruik een theelepel of kleine meloenschep om bolletjes te vormen van de gekoelde ganache. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 15 minuten in de vriezer.
- Temper de Chocolade voor de Coating
- Smelt 150 g pure chocolade au bain-marie tot 45°C. Haal van het vuur en voeg de resterende 50 g chocolade toe, roerend tot het geheel is afgekoeld tot 30-32°C.
- Dompel de Ganache Bolletjes
- Gebruik een vork of pralinehaak om de ganache bolletjes in de getempereerde chocolade te dompelen. Laat overtollige chocolade afdruipen en plaats ze terug op het bakpapier.
- Garneer en Laat Uitharden
- Bestrooi de pralines met gekonfijte koffiebonen, cacao nibs of een vleugje goudpoeder voordat de chocolade hard wordt.
- Laat de pralines volledig uitharden op kamertemperatuur.
- Serveren of Bewaren
- Bewaar de pralines in een luchtdichte doos op een koele plaats. Serveer bij een kopje espresso of als elegant desserthapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email