Chocoladetaart met Ganache
Chocoladetaart met Ganache
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de taart:
- 200 g pure chocolade (minstens 70% cacao), gehakt
- 200 g ongezouten boter
- 200 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 100 g bloem
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Voor de ganache:
- 200 ml slagroom
- 200 g pure chocolade, fijngehakt
- 1 eetlepel boter (voor extra glans)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter samen in een kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Roer regelmatig tot het mengsel glad is. Laat iets afkoelen.
- Klop de suiker en eieren in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade-botermix toe en meng goed.
- Zeef de bloem en het zout boven het beslag en spatel het voorzichtig door. Voeg vanille-extract toe en roer tot het beslag homogeen is.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak 25-30 minuten, tot de bovenkant stevig aanvoelt maar het midden nog zacht is.
- Laat de taart volledig afkoelen in de vorm en haal hem daarna eruit om verder af te koelen op een rooster.
Voor de ganache:
- Verwarm de slagroom in een pan tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe.
- Roer langzaam tot de chocolade volledig is gesmolten en het mengsel glad is. Voeg de boter toe voor extra glans.
- Laat de ganache 10 minuten afkoelen en giet het vervolgens over de afgekoelde taart. Strijk glad met een spatel en laat opstijven.