Chorizospiesjes met druiven en balsamico
Chorizospiesjes met druiven en balsamico
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 12 plakjes chorizo (gebruik een dikke chorizo die in plakjes kan worden gesneden)
- 24 druiven (bij voorkeur rode of zwarte)
- 12 kleine blokjes manchego-kaas (optioneel)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel verse tijmblaadjes (optioneel)
- 12 houten spiesjes
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden
- Snijd de chorizo in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Was de druiven en dep ze droog.
- Als je kaas gebruikt, snijd deze in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de chorizo.
2. Spiesjes maken
- Rijg op elk spiesje een plakje chorizo, gevolgd door een druif en eventueel een blokje kaas. Herhaal dit totdat de spiesjes gevuld zijn.
3. Saus maken
- Meng in een kleine kom de balsamicoazijn, honing, olijfolie en tijmblaadjes.
- Bestrijk de spiesjes licht met dit mengsel, maar houd wat over voor het serveren.
4. Spiesjes bakken
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur of gebruik een barbecue.
- Grill de spiesjes 2-3 minuten aan elke kant, totdat de chorizo licht krokant is en de druiven beginnen te karamelliseren.
5. Serveren
- Schik de spiesjes op een serveerschaal en besprenkel met de resterende balsamicosaus.
- Garneer eventueel met extra tijmblaadjes voor een frisse uitstraling.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email