Ciorbă de perișoare
Ciorbă de perișoare (Roemeense Gehaktballensoep)
Ingrediënten voor 4 personen:
De soep:
- Runderbouillon (1,5 liter)
- Wortelen (2, in blokjes gesneden)
- Ui (1 middelgrote, fijngesneden)
- Selderij (2 stengels, in stukjes)
- Tomaten (2, in blokjes)
- Rode paprika (1, in blokjes)
- Zout en peper (naar smaak)
- Laurierblaadje (1)
- Citroensap of azijn (2 eetlepels, voor zuurtegraad)
- Verse peterselie of dille (voor garnering)
De gehaktballen:
- Gehakt (300 gram, bij voorkeur gemengd varkens- en rundvlees)
- Rijst (2 eetlepels, gewassen)
- Ei (1)
- Ui (1 kleine, fijngehakt)
- Zout en peper (naar smaak)
- Verse peterselie (1 eetlepel, fijngehakt)
Bereidingswijze:
- Maak de gehaktballen: Meng het gehakt met de gewassen rijst, het ei, fijngehakte ui, zout, peper, en de peterselie. Vorm kleine gehaktballen ter grootte van een walnoot en leg ze opzij.
- Kook de groenten: Breng de runderbouillon aan de kook en voeg de gesneden wortelen, ui, selderij, paprika, en tomaten toe. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht worden.
- Voeg de gehaktballen toe: Voeg voorzichtig de gehaktballen één voor één toe aan de soep. Laat de soep nog eens 20-25 minuten koken tot de gehaktballen en rijst volledig gaar zijn.
- Breng op smaak: Voeg zout, peper, en citroensap of azijn toe naar smaak om de soep een licht zure smaak te geven.
- Serveren: Garneer de soep met verse peterselie of dille en serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email