Clam chowder
Clam chowder
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g verse mosselen (of 300 g mosselvlees uit blik)
- 150 g spekblokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 2 middelgrote aardappelen, in kleine blokjes
- 500 ml visbouillon
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 laurierblad
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de mosselen
- Als je verse mosselen gebruikt, spoel ze goed af en controleer op beschadigde schelpen. Stoom ze in een pan met een beetje water tot ze opengaan (ongeveer 5 minuten). Haal het mosselvlees uit de schelpen en bewaar het vocht.
- Als je mosselvlees uit blik gebruikt, bewaar het vocht uit het blik.
- Bakken van spek en groenten
- Verhit een grote pan en bak de spekblokjes krokant. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de boter toe aan de pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij tot ze zacht zijn.
- Soepbasis maken
- Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Dit helpt de soep te binden.
- Giet geleidelijk de visbouillon, melk en slagroom erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
- Voeg de aardappelblokjes, laurierblad en tijm toe. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
- Mosselen en spek toevoegen
- Voeg het mosselvlees, het mosselvocht (gezeefd) en de krokante spekjes toe aan de soep. Warm alles nog even goed door, maar laat het niet koken om schiften te voorkomen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren
- Schep de clam chowder in kommen en garneer met verse peterselie. Serveer met knapperig brood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email