Coconut Cream Pie
Coconut Cream Pie
Ingrediƫnten voor 8-10 personen:
Voor de taartbodem:
- 200 g digestive biscuits of zandkoekjes (fijn verkruimeld)
- 100 g ongezouten boter (gesmolten)
Voor de kokosvulling:
- 500 ml volle melk
- 200 ml kokosmelk
- 100 g suiker
- 3 eidooiers
- 40 g maizena
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 g geraspte kokos (ongezoet)
Voor de topping:
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- 50 g geroosterde kokosvlokken
Bereidingswijze
1. De bodem maken:
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of met een deegroller.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een nat zandmengsel.
- Druk het mengsel stevig aan in een ingevette taartvorm (20-24 cm) en zet de vorm 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
2. De kokosvulling bereiden:
- Breng de volle melk en kokosmelk in een steelpan aan de kook op middelhoog vuur.
- Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker en maizena tot een glad mengsel.
- Voeg een beetje warme melk toe aan het eidooiermengsel om te temperen en giet het daarna terug in de pan.
- Kook het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het dikker wordt. Haal van het vuur en roer de vanille-extract en geraspte kokos erdoor.
- Laat de vulling iets afkoelen en giet deze dan in de afgekoelde taartbodem. Strijk glad met een spatel en zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
3. De slagroomtopping maken:
- Klop de koude slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken.
- Verdeel de slagroom over de opgesteven kokosvulling.
4. De taart afwerken:
- Garneer de taart met geroosterde kokosvlokken voor een knapperige en decoratieve finishing touch.
- Snijd in mooie punten en serveer gekoeld.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email