Coquilles met bloemkoolcrème en spek
Coquilles met bloemkoolcrème en spek
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de coquilles:
- 12 coquilles (3 per persoon)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper, naar smaak
Voor de bloemkoolcrème:
- 1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
- 100 ml slagroom
- 25 g boter
- Zout en peper, naar smaak
Voor de garnering:
- 4 plakjes ontbijtspek of pancetta
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- 1 theelepel citroenzest (optioneel, voor een frisse touch)
Bereidingswijze:
- Bloemkoolcrème maken
- Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten).
- Giet af en blend de bloemkool samen met de slagroom en boter tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
- Spek krokant bakken
- Verhit een droge koekenpan en bak het spek op middelhoog vuur tot het knapperig is.
- Laat uitlekken op keukenpapier en breek in kleinere stukjes zodra het is afgekoeld.
- Coquilles bereiden
- Dep de coquilles goed droog met keukenpapier en bestrooi licht met zout en peper.
- Verhit de olijfolie en boter in een hete koekenpan.
- Bak de coquilles ongeveer 1-2 minuten per kant, totdat ze een mooie goudbruine korst hebben maar nog zacht van binnen zijn.
- Borden opmaken
- Schep een mooie cirkel van de bloemkoolcrème op elk bord.
- Plaats drie coquilles op de crème.
- Garneer met stukjes krokant spek, fijngesneden bieslook en eventueel wat citroenzest voor een frisse afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email