Coquilles met Vanilleboter en Pastinaakpuree
Coquilles met Vanilleboter en Pastinaakpuree
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pastinaakpuree:
- 400 g pastinaken (geschild en in stukjes)
- 50 ml room
- 30 g boter
- Zout en peper naar smaak
Voor de coquilles:
- 8 verse coquilles (Sint-jakobsschelpen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klontje boter
- Zout en peper naar smaak
Voor de vanilleboter:
- 50 g ongezouten boter
- 1 vanillestokje (zaadjes eruit geschraapt)
Garnering:
- Microgreens of waterkers
- Een snufje versgemalen zwarte peper
Bereiding:
1. De pastinaakpuree maken:
- Kook de pastinaakstukjes in een pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 10-12 minuten).
- Giet het water af en voeg de room en boter toe aan de pastinaak.
- Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, romige puree. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
2. De vanilleboter bereiden:
- Smelt de boter op laag vuur in een steelpannetje.
- Voeg de vanillezaadjes toe en roer door. Laat de boter een paar minuten trekken, maar zorg dat deze niet verbrandt. Houd warm.
3. Coquilles bakken:
- Dep de coquilles droog met keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout en peper.
- Verhit de olijfolie en het klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de coquilles in de pan en bak ze 1,5 tot 2 minuten per kant, zodat ze goudbruin worden maar vanbinnen zacht blijven.
4. Serveren:
- Schep een lepel pastinaakpuree op elk bord en smeer het mooi uit als basis.
- Plaats de gebakken coquilles op de puree.
- Druppel de warme vanilleboter over de coquilles en puree.
- Garneer met microgreens of waterkers en een snufje versgemalen zwarte peper.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email