Courgette-Basilicumsoep
Courgette-Basilicumsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 courgettes (in plakjes gesneden)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (optioneel voor extra romigheid)
- 1 handvol verse basilicumblaadjes (plus extra voor garnering)
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout (naar smaak)
- 1 eetlepel citroensap (optioneel, voor een frisse toets)
Bereidingswijze:
- Groenten bakken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de courgetteplakjes toe en bak 5 minuten mee. - Bouillon toevoegen:
Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de courgette helemaal zacht is. - Basilicum toevoegen:
Haal de pan van het vuur en voeg de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie. - Romigheid toevoegen:
Roer de kookroom door de soep (indien gebruikt) en breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje citroensap. - Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met enkele basilicumblaadjes en een druppeltje olijfolie. Serveer warm met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email