Courgette-Ricottasoep met Basilicum
Courgette-Ricottasoep met Basilicum
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 courgettes, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 100 g ricotta
- 1 handje verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Extra ricotta, een klein schepje per kom
- Olijfolie, voor een subtiele afwerking
- Een blaadje basilicum
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze 5-7 minuten, totdat ze beginnen te verzachten.
2. Bouillon toevoegen
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de courgette volledig gaar is.
3. Pureren
- Voeg de basilicumblaadjes toe aan de soep en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde textuur.
- Roer de ricotta door de soep en verwarm deze kort zonder te laten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met een extra schepje ricotta, een druppel olijfolie en een blaadje basilicum.
- Serveer warm met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email