Courgettesalade met Citroen en Pistachenoten
Courgettesalade met Citroen en Pistachenoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 middelgrote courgettes
- 1 citroen (sap en rasp)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 50 g pistachenoten, grof gehakt
- 30 g Parmezaanse kaas, geschaafd (optioneel)
- Verse muntblaadjes, fijngehakt (ongeveer 10-12 blaadjes)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de courgette:
- Was de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
- Gebruik een dunschiller of mandoline om lange, dunne linten van de courgette te maken.
- Salade samenstellen:
- Leg de courgettelinten in een grote schaal of op een serveerbord.
- Besprenkel met citroensap, citroenrasp en olijfolie.
- Bestrooi met een snufje zout en peper, en meng voorzichtig zodat de courgettelinten gelijkmatig bedekt zijn.
- Afwerking:
- Strooi de gehakte pistachenoten over de salade.
- Voeg de geschaafde Parmezaanse kaas en fijngehakte muntblaadjes toe.
- Maak het gerecht af met een extra scheutje olijfolie en wat extra citroenrasp voor een frisse smaak.
- Serveren:
- Serveer de salade direct als voorgerecht of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email