Crêpes met Nutella en Banaan
Crêpes met Nutella en Banaan
Ingrediënten voor 8-10 stuks:
Voor de crêpes:
- 250 g bloem
- 2 eetlepels suiker
- 4 eieren
- 500 ml melk
- 2 eetlepels gesmolten boter (plus extra om te bakken)
- Snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de vulling en garnering:
- Nutella (naar smaak)
- 2-3 rijpe bananen (in plakjes gesneden)
- Poedersuiker
- Optioneel: gehakte hazelnoten, chocoladesaus of extra banaan voor decoratie
Bereidingswijze:
1. Crêpebeslag maken:
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg de suiker en het zout toe.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
- Giet langzaam de melk erbij terwijl je met een garde klopt om klontjes te voorkomen.
- Voeg het vanille-extract en de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.
- Laat het beslag 15-20 minuten rusten. Dit zorgt voor luchtigere crêpes.
2. Crêpes bakken:
- Verhit een kleine koekenpan of crêpepan op middelhoog vuur en vet deze licht in met boter.
- Giet een dun laagje beslag in de pan (ongeveer 1 kleine soeplepel) en draai de pan snel rond zodat het beslag gelijkmatig verspreid wordt.
- Bak de crêpe 1-2 minuten tot de onderkant goudbruin is. Draai de crêpe om en bak nog 30 seconden.
- Herhaal dit met de rest van het beslag en stapel de crêpes op een bord.
3. Crêpes vullen en serveren:
- Besmeer elke crêpe met een royale laag Nutella terwijl deze nog warm is.
- Leg plakjes banaan op de helft van de crêpe en vouw deze dubbel of rol hem op.
- Bestuif de gevulde crêpes met poedersuiker en garneer met extra banaan, gehakte hazelnoten of een drizzle van chocoladesaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email