Crostini Met Avocado En Tomatensalsa
Crostini Met Avocado En Tomatensalsa
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de crostini:
- 1 stokbrood, in dunne plakjes gesneden
- 2 el olijfolie
- Snufje zout
- Voor de avocado:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 tl citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Voor de tomatensalsa:
- 4 rijpe tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 tl balsamicoazijn
- Handvol verse koriander of basilicum, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Crostini maken:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bestrijk lichtjes met olijfolie.
- Bestrooi met een snufje zout en bak 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Avocadomengsel bereiden:
- Prak de avocado’s in een kom tot een gladde puree.
- Voeg citroensap, zout en peper toe en meng goed.
- Tomatensalsa maken:
- Meng in een kom de tomatenblokjes, rode ui, knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en verse koriander of basilicum.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Crostini samenstellen:
- Bestrijk de crostini met een laagje avocadopuree.
- Voeg een lepel tomatensalsa toe bovenop de avocado.
- Serveren:
- Leg de crostini op een serveerschaal en garneer eventueel met extra verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email