Egyptische molokhia-soep met koriander
Egyptische molokhia-soep met koriander
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g molokhia (jute bladeren), vers of diepgevroren
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie of ghee
- 1 theelepel gemalen koriander
- Zout en peper, naar smaak
- Sap van 1 citroen
Voor garnering:
- Verse koriander, fijngehakt
- Gekookte kip (optioneel), in stukken gesneden
- Witte rijst of brood, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
1. Molokhia bereiden
- Als je verse molokhia gebruikt, was de bladeren grondig en snijd ze fijn. Gebruik je diepgevroren molokhia, laat deze dan ontdooien.
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
2. Kruidige basis maken
- Verhit de olijfolie of ghee in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en gemalen koriander toe en bak totdat het geurig en licht goudbruin is.
3. Soep samenstellen
- Voeg het knoflook-koriandermengsel toe aan de bouillon.
- Voeg de molokhia toe aan de bouillon en laat zachtjes koken gedurende 5-7 minuten, totdat de molokhia gaar is. Roer regelmatig.
4. Afwerken
- Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
- Voeg eventueel gekookte kip toe voor extra vulling.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
- Serveer met witte rijst of vers brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email