El Diablo
El Diablo
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml tequila (bij voorkeur zilver/blanco)
- 20 ml crème de cassis (zwarte bessenlikeur)
- 15 ml vers limoensap
- Gemberbier (om aan te vullen)
- IJsblokjes
- Limoenschijfje en een verse braam (ter garnering)
Bereiding
- Glas voorbereiden:
- Vul een hoog glas (bijvoorbeeld een Collins-glas) met ijsblokjes.
- Mixen:
- Schenk de tequila en het verse limoensap in het glas.
- Roer kort om de ingrediënten te mengen.
- Crème de cassis toevoegen:
- Giet voorzichtig de crème de cassis erbij; deze zal langzaam door het drankje zinken en een mooi kleurverloop geven.
- Toppen met gemberbier:
- Vul het glas verder aan met gekoeld gemberbier.
- Garneren:
- Garneer de cocktail met een schijfje limoen en een verse braam op een cocktailprikker.