Marokkaanse Vis Tagine
Marokkaanse Vis Tagine
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de vis:
- 500 g stevige witvisfilets (zoals kabeljauw of heilbot)
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- Voor de saus:
- 3 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, geraspt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneel (optioneel)
- 150 ml water of visbouillon
- 8-10 groene of paarse olijven
- 1 ingelegde citroen, in dunne plakjes
- Zout en peper naar smaak
- Voor garnering:
- Verse koriander, fijngehakt
- Partjes citroen
Bereidingswijze:
- Vis marineren:
- Meng in een kom paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper en olijfolie.
- Wrijf de visfilets in met dit kruidenmengsel en laat 15-20 minuten marineren.
- Saus bereiden:
- Verhit olijfolie in een traditionele tagine of een diepe pan.
- Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de geraspte tomaten, tomatenpuree, paprikapoeder, gemberpoeder en kaneel toe. Bak 5 minuten tot de tomaten ingedikt zijn.
- Voeg water of visbouillon toe, breng aan de kook en laat sudderen.
- Vis en groenten toevoegen:
- Plaats de visfilets bovenop de saus in de tagine.
- Voeg de olijven en plakjes ingelegde citroen toe.
- Dek af en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
- Serveren:
- Bestrooi met verse koriander.
- Serveer met Marokkaanse couscous of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email