Coq au Vin
Coq au Vin
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 kippenpoten
- 500 ml rode wijn
- 150 g spekblokjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 wortels, in schijfjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 2 el bloem
- 50 g boter
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Braad de kippenpoten aan tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de spekblokjes, uien en wortels toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten.
- Strooi de bloem over het mengsel en roer goed door. Giet de rode wijn in de pan en roer tot een glad mengsel ontstaat.
- Voeg de kip weer toe, samen met de knoflook, tijm en laurierblad. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het gerecht op laag vuur 1,5 tot 2 uur sudderen tot de kip mals en gaar is.
- Serveer met aardappelpuree of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email