Gegrilde Paprika Met Feta En Kruiden
Gegrilde Paprika Met Feta En Kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
- Rode, gele, of oranje paprika’s (3 stuks, in de lengte gehalveerd)
- Fetakaas (100 gram, verkruimeld)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Citroensap (1 eetlepel)
- Verse kruiden zoals peterselie en oregano (2 eetlepels, fijngehakt)
- Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
- Peper en zout (naar smaak)
- Pijnboompitten (2 eetlepels, geroosterd, optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de paprika’s: Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Maak de vulling: Meng de verkruimelde fetakaas met de olijfolie, citroensap, knoflook, fijngehakte kruiden, zout en peper.
- Vul de paprika’s: Leg de halve paprika’s op een bakplaat en vul ze met het fetamengsel. Besprenkel ze met wat extra olijfolie.
- Grillen: Rooster de gevulde paprika’s in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de paprika’s zacht zijn en de feta licht begint te kleuren.
- Garneren: Strooi eventueel wat geroosterde pijnboompitten over de paprika’s voor een extra crunch.