Mini Wraprolletjes met Kip en Avocado
Mini Wraprolletjes met Kip en Avocado
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
- 2 grote tortilla wraps
- 150 g gekookte of gegrilde kipfilet (in dunne reepjes)
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel limoensap
- 2 blaadjes kropsla (in stukjes gescheurd)
- 2 eetlepels mayonaise of yoghurt
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Snufje zout
- Snufje zwarte peper
- 12 cocktailprikkers
Bereidingswijze
1. Avocadopuree maken
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Prak de avocado fijn met een vork en meng met het limoensap, zout en peper.
2. Wraps voorbereiden
- Leg de tortilla wraps plat neer en bestrijk elk met een dun laagje mayonaise of yoghurt.
- Verdeel de avocadopuree gelijkmatig over de wraps.
3. Vullen en oprollen
- Leg de stukjes sla over de avocado-laag.
- Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de wraps.
- Bestrooi de kip met een beetje paprikapoeder voor extra smaak.
- Rol de wraps strak op.
4. Snijden
- Snijd elke opgerolde wrap in zes gelijke stukjes.
- Steek een cocktailprikker door elk stukje om de rolletjes stevig vast te zetten.
5. Serveren
- Schik de rolletjes op een serveerschaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email