Erwtensoep met Ham
Erwtensoep met Ham
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g spliterwten, gewassen en afgespoeld
- 1 liter groentebouillon of water
- 250 g hamblokjes
- 2 rookworsten, in plakjes gesneden
- 2 middelgrote wortels, in blokjes
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: Verse peterselie of selderijblad
Bereiding:
- Spliterwten koken:
- Breng de spliterwten en bouillon aan de kook in een grote soeppan.
- Schuim de soep af om overtollige onzuiverheden te verwijderen.
- Voeg de laurierblaadjes en tijm toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de wortels, prei, ui, aardappel en bleekselderij toe aan de pan.
- Laat nog eens 30-40 minuten koken, totdat de spliterwten en groenten volledig zacht zijn.
- Ham en rookworst toevoegen:
- Voeg de hamblokjes en plakjes rookworst toe aan de soep.
- Laat nog 10-15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich mengen.
- Soep afwerken:
- Verwijder de laurierblaadjes en proef de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse peterselie of selderijblad.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email