Espresso-Amaretto Mousse Met Gesuikerde Amandelen
Espresso-Amaretto Mousse Met Gesuikerde Amandelen
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Mousse:
- 150 g pure chocolade (minstens 70% cacao), fijngehakt
- 2 el sterke espresso, afgekoeld
- 2 el amaretto
- 2 eieren, gescheiden
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
Voor de Gesuikerde Amandelen:
- 100 g amandelen, met vlies
- 50 g suiker
- 1 el water
Voor de Garnering:
- Chocoladeschilfers (optioneel)
- Extra amandelen, fijngehakt
Bereidingswijze
- Maak de Gesuikerde Amandelen
- Verhit de suiker en water in een pan op middelhoog vuur tot de suiker smelt en licht goudbruin begint te worden.
- Voeg de amandelen toe en roer snel om ze gelijkmatig te bedekken.
- Verspreid de gesuikerde amandelen op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen. Hak ze grof zodra ze zijn uitgehard.
- Bereid de Mousse
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat iets afkoelen.
- Meng de espresso en amaretto door de gesmolten chocolade.
- Klop de eidooiers met 1 el suiker tot het mengsel bleek en romig is. Meng dit door de chocolade.
- Klop de eiwitten met 1 el suiker tot stijve pieken en spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
- Klop de slagroom tot zachte pieken en spatel dit door de mousse. Verdeel over glazen of schaaltjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Afwerking
- Bestrooi de mousse met de gesuikerde amandelen vlak voor het serveren. Garneer met chocoladeschilfers of extra gehakte amandelen, indien gewenst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email