Espresso Martini
Espresso Martini
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 40 ml wodka
- 20 ml koffielikeur (bijv. Kahlúa)
- 30 ml versgezette espresso (afgekoeld)
- 5 ml suikersiroop (optioneel, voor een zoetere touch)
- IJsblokjes
- 3 koffiebonen (ter garnering)
Bereiding
- Espresso afkoelen:
- Zet een verse espresso en laat deze kort afkoelen om te voorkomen dat het ijs smelt bij het shaken.
- Shaken:
- Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
- Voeg de wodka, koffielikeur, afgekoelde espresso en eventueel suikersiroop toe.
- Shake krachtig gedurende 15 seconden om een mooie schuimlaag te creëren.
- Uitschenken:
- Giet de cocktail door een zeefje in een gekoeld martiniglas, zodat de drank glad en zonder ijsstukjes is.
- Garneren:
- Garneer met drie koffiebonen op het schuim voor een elegante afwerking.