Fattoush Salad Met Falafel
Fattoush Salad Met Falafel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de salade:
- 1 krop romaine sla, grof gesneden
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 komkommer, in halve plakjes
- 4 radijsjes, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 pitabroden, geroosterd en in stukjes gebroken
- 1 handvol verse muntblaadjes
- 1 handvol verse peterselie, grof gehakt
- Voor de falafel:
- 400 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt en afgespoeld
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el bloem
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 handvol verse koriander of peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te bakken
- Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl sumak (Midden-Oosters kruid)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl honing (optioneel)
Bereidingswijze:
- Falafel maken:
- Doe de kikkererwten, ui, knoflook, bloem, komijn, koriander, verse kruiden, zout en peper in een keukenmachine. Mix tot een grof mengsel.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de falafel goudbruin aan alle kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Salade voorbereiden:
- Doe de sla, tomaten, komkommer, radijsjes, paprika, munt en peterselie in een grote kom.
- Voeg de stukjes geroosterde pita toe.
- Dressing maken:
- Meng olijfolie, citroensap, sumak, zout en honing in een kommetje. Klop goed door.
- Salade opbouwen:
- Meng de salade met de dressing en verdeel over borden.
- Leg de falafelballetjes bovenop.
- Serveren:
- Garneer met extra munt en peterselie.
- Serveer direct, eventueel met extra citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email