Fazantterrine met Pistachenoten en Rode Bessen
Fazantterrine met Pistachenoten en Rode Bessen
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de fazantterrine:
- 300 g fazantenvlees, fijngehakt
- 150 g varkensgehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 50 ml slagroom
- 1 ei
- 50 g pistachenoten, grofgehakt
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Voor de rode bessencompote:
- 200 g rode bessen
- 50 g suiker
- 50 ml sinaasappelsap
- 1 snufje kaneel
- Voor serveren:
- 4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
- Verse kruiden (zoals peterselie) voor garnering
Bereidingswijze:
- Fazantterrine maken:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng in een grote kom het fazantenvlees, varkensgehakt, sjalot, knoflook, slagroom, ei, tijm, zout en peper tot een homogeen mengsel.
- Roer de gehakte pistachenoten door het mengsel.
- Bekleed een terrinevorm of cakevorm met bakpapier en vul deze met het vleesmengsel. Druk goed aan.
- Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak au bain-marie (in een grotere schaal met heet water) gedurende 60-70 minuten.
- Laat afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast om stevig te worden.
- Rode bessencompote bereiden:
- Doe de rode bessen, suiker, sinaasappelsap en kaneel in een steelpan.
- Laat zachtjes koken tot de bessen zacht zijn en de compote licht ingedikt is (ongeveer 10 minuten). Laat afkoelen.
- Serveren:
- Snijd de fazantterrine in plakjes en leg op borden.
- Voeg een schep rode bessencompote toe naast de terrine.
- Serveer met geroosterd zuurdesembrood en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email