Filipijnse Lumpia (Loempia’s)
Filipijnse Lumpia (Loempia’s)
Ingrediënten voor 20-25 stuks:
Voor de vulling:
- 250 g gehakt (varkensvlees, kip of een mix)
- 1 wortel, geraspt
- 100 g kool, fijn gesneden
- 50 g taugé
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 1/2 tl suiker
- Zout en peper naar smaak
- 1 el plantaardige olie
Voor de lumpia’s:
- 20-25 loempiavellen
- 1 ei, losgeklopt (voor het dichtplakken)
- Plantaardige olie, voor frituren
Voor de dipsaus:
- 4 el zoete chilisaus
- 2 el witte azijn
- 1 el water
Bereidingswijze:
- Vulling bereiden:
- Verhit 1 el plantaardige olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze zacht zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.
- Voeg de geraspte wortel, kool en taugé toe. Roerbak 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Breng op smaak met sojasaus, oestersaus, suiker, zout en peper. Laat de vulling afkoelen.
- Lumpia’s vullen:
- Leg een loempiavel plat op een schoon werkoppervlak. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling op het vel, dicht bij de onderkant.
- Vouw de onderste rand over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol het strak op. Bestrijk de bovenste rand met losgeklopt ei om het vel dicht te plakken.
- Herhaal met de rest van de vulling en loempiavellen.
- Lumpia’s frituren:
- Verhit voldoende plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
- Frituur de lumpia’s in kleine porties 3-4 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Dipsaus bereiden:
- Meng de zoete chilisaus, azijn en water in een klein kommetje. Roer goed door.
- Serveren:
- Serveer de lumpia’s warm met de dipsaus ernaast.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email