Fish And Chips
Fish And Chips
Ingrediënten voor 4 personen
De vis:
- Witvisfilet (zoals kabeljauw of schelvis, 400 gram)
- Bloem (200 gram, plus extra om de vis te bestuiven)
- Bakpoeder (1 theelepel)
- Koud bruiswater (200 ml)
- Zout (1 theelepel)
- Olijfolie (1 eetlepel)
- Zonnebloemolie (voor het frituren)
De frieten:
- Aardappelen (500 gram, geschild en in dikke frieten gesneden)
- Zout (naar smaak)
- Azijn (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze:
- Bereid de frieten: Snijd de aardappelen in dikke frieten en spoel ze af onder koud water. Dep droog en verwarm de zonnebloemolie tot 160°C. Bak de frieten in porties 5-6 minuten tot ze zacht maar nog niet bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak het beslag voor de vis: Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg het koude bruiswater en de olijfolie toe en roer voorzichtig tot een glad beslag.
- Verhit de olie voor de vis: Verwarm de olie opnieuw tot 180°C. Bestuif de visfilets licht met bloem en dompel ze in het beslag. Laat de overtollige beslag afdruipen en frituur de vis 4-5 minuten tot hij goudbruin en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Afwerken van de frieten: Verhoog de temperatuur van de olie tot 190°C. Bak de voorgebakken frieten nog 3-4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi met zout naar smaak.
- Serveren: Serveer de fish and chips warm met optioneel wat azijn en een schijfje citroen. Voeg ook eventueel tartaarsaus of doperwtenpuree toe als bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email