Fluweelzachte Witlofsoep met Hamreepjes
Fluweelzachte Witlofsoep met Hamreepjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 stronkjes witlof (ongeveer 400 g, in stukjes gesneden)
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 100 ml room
- 2 eetlepels boter
- 100 g hamreepjes (of blokjes)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een scheutje citroensap
- Garnering: peterselie en een extra swirl room
Bereiding:
1. Witlof en ui aanfruiten:
- Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Doe de witlof erbij en bak 5 minuten mee, zodat het licht zacht wordt.
2. Soep koken:
- Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de witlof helemaal gaar is.
3. Pureren:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, fluweelzachte structuur.
- Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel een klein scheutje citroensap voor frisheid.
4. Hamreepjes krokant bakken:
- Verhit een droge koekenpan en bak de hamreepjes op middelhoog vuur krokant.
5. Serveren:
- Schep de soep in warme kommen of borden.
- Garneer met de krokante hamreepjes, een swirl room en een takje verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email