Fog Cutter
Fog Cutter
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 30 ml witte rum
- 15 ml gin
- 15 ml brandy
- 45 ml vers sinaasappelsap
- 20 ml vers citroensap
- 10 ml orzeat siroop (amandelsiroop)
- 15 ml sherry (optioneel, voor bovenop)
- IJsblokjes
- Garneer met: sinaasappelschijfje, kers en munt
Bereiding
- Ingrediënten shaken:
- Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
- Voeg witte rum, gin, brandy, sinaasappelsap, citroensap en orgeat siroop toe.
- Shake krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Serveren:
- Vul een hoog tiki-glas of Collins-glas met crushed ijs.
- Schenk de cocktail door een zeef in het glas.
- Sherry toevoegen (optioneel):
- Giet voorzichtig een scheutje sherry bovenop de cocktail voor een mooie laag.
- Garneren:
- Garneer met een sinaasappelschijfje, een cocktailkers en een takje munt voor een tropische uitstraling.