Frambozen-Basilicum Tartelette met Citroenmeringue
Frambozen-Basilicum Tartelette met Citroenmeringue
Ingrediënten voor 6 stuks:
Voor de Tartelettebodems:
- 200 g bloem
- 100 g ongezouten boter, koud en in blokjes
- 50 g poedersuiker
- 1 eidooier
- 1-2 el koud water
Voor de Frambozen-Basilicum Vulling:
- 200 g verse frambozen
- 2 el suiker
- 1 tl citroensap
- 4-6 basilicumblaadjes, fijngehakt
- 1 tl maïzena opgelost in 1 el water
Voor de Citroenmeringue:
- 2 eiwitten
- 100 g suiker
- 1/2 tl citroensap
Voor de Garnering:
- Verse basilicumblaadjes
- Verse frambozen
Bereidingswijze
- Maak de Tartelettebodems
- Meng de bloem en poedersuiker in een kom. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
- Voeg de eidooier en koud water toe en kneed kort tot een deegbal. Wikkel in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed tartelettevormpjes. Prik de bodems in met een vork en bak 15-20 minuten blind (met bakpapier en bakbonen). Verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten tot goudbruin. Laat afkoelen.
- Bereid de Frambozen-Basilicum Vulling
- Doe de frambozen, suiker, citroensap en basilicum in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot de frambozen zacht worden.
- Voeg de opgeloste maïzena toe en kook tot de vulling indikt. Laat afkoelen.
- Maak de Citroenmeringue
- Klop de eiwitten met citroensap tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
- Samenstellen van de Tartelettes
- Vul de afgekoelde tartelettebodems met de frambozen-basilicumvulling.
- Spuit of schep de meringue er bovenop. Gebruik een keukenbrander om de meringue lichtbruin te maken, of bak 5 minuten op 200°C in de oven.
- Afwerking
- Garneer met een verse framboos en een basilicumblaadje. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email