Frambozen-Basilicum Tartelette met Citroenmeringue

Frambozen-Basilicum Tartelette met Citroenmeringue

Frambozen-Basilicum Tartelette met Citroenmeringue

Ingrediënten voor 6 stuks:

Voor de Tartelettebodems:

  • 200 g bloem
  • 100 g ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 50 g poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 1-2 el koud water

Voor de Frambozen-Basilicum Vulling:

  • 200 g verse frambozen
  • 2 el suiker
  • 1 tl citroensap
  • 4-6 basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 1 tl maïzena opgelost in 1 el water

Voor de Citroenmeringue:

  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 1/2 tl citroensap

Voor de Garnering:

  • Verse basilicumblaadjes
  • Verse frambozen

Bereidingswijze

  1. Maak de Tartelettebodems
    • Meng de bloem en poedersuiker in een kom. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel lijkt op fijn broodkruim.
    • Voeg de eidooier en koud water toe en kneed kort tot een deegbal. Wikkel in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed tartelettevormpjes. Prik de bodems in met een vork en bak 15-20 minuten blind (met bakpapier en bakbonen). Verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten tot goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Bereid de Frambozen-Basilicum Vulling
    • Doe de frambozen, suiker, citroensap en basilicum in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot de frambozen zacht worden.
    • Voeg de opgeloste maïzena toe en kook tot de vulling indikt. Laat afkoelen.
  3. Maak de Citroenmeringue
    • Klop de eiwitten met citroensap tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken.
  4. Samenstellen van de Tartelettes
    • Vul de afgekoelde tartelettebodems met de frambozen-basilicumvulling.
    • Spuit of schep de meringue er bovenop. Gebruik een keukenbrander om de meringue lichtbruin te maken, of bak 5 minuten op 200°C in de oven.
  5. Afwerking
    • Garneer met een verse framboos en een basilicumblaadje. Serveer direct.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email