Franse preisoep met aardappel
Franse preisoep met aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 3 preien, alleen het witte en lichtgroene deel, in dunne ringen gesneden
- 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 150 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook, fijngehakt (optioneel voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de prei toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op laag vuur 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room toe en roer goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm en garneer met verse bieslook.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email