Franse Preisoep (Potage Parmentier)
Franse Preisoep (Potage Parmentier)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 3 grote preien (alleen het witte en lichtgroene deel), in dunne ringen
- 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml volle melk of room
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: verse bieslook of peterselie en croutons
Bereiding:
- Voorbereiding:
- Was de prei goed en zorg ervoor dat er geen zand meer in de ringen zit.
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
- Soepbasis maken:
- Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 5-7 minuten, tot ze zacht maar niet bruin zijn.
- Koken:
- Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
- Pureren:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
- Voeg de melk of room toe en roer goed door. Verwarm nog even door, maar laat de soep niet koken.
- Afwerken:
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kommen en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email