Frisse Radijssalade met Appel
Frisse Radijssalade met Appel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 bos radijsjes, dun gesneden
- 1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of julienne gesneden
- 1 handje rucola of veldsla
- 2 el gehakte walnoten (optioneel, voor extra crunch)
- 1 el verse dille, fijngehakt
Voor de dressing:
- 3 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing of agavesiroop
- 1 tl mosterd
- Sap van ½ citroen
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de groenten en appel:
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes.
- Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes. Besprenkel deze licht met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Dressing maken:
- Meng in een kleine kom de yoghurt, olijfolie, honing, mosterd, citroensap, zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing.
- Samenstellen van de salade:
- Meng in een grote kom de radijsjes, appel, rucola en gehakte walnoten (indien gebruikt).
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is.
- Afwerking:
- Garneer met verse dille en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email