Frisse Radijssalade met Appel

Frisse Radijssalade met Appel

Frisse Radijssalade met Appel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 bos radijsjes, dun gesneden
  • 1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of julienne gesneden
  • 1 handje rucola of veldsla
  • 2 el gehakte walnoten (optioneel, voor extra crunch)
  • 1 el verse dille, fijngehakt

Voor de dressing:

  • 3 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • 1 tl mosterd
  • Sap van ½ citroen
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de groenten en appel:
    • Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes.
    • Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes. Besprenkel deze licht met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
  2. Dressing maken:
    • Meng in een kleine kom de yoghurt, olijfolie, honing, mosterd, citroensap, zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing.
  3. Samenstellen van de salade:
    • Meng in een grote kom de radijsjes, appel, rucola en gehakte walnoten (indien gebruikt).
    • Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is.
  4. Afwerking:
    • Garneer met verse dille en serveer direct.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email