Gamba’s Pil Pil
Gamba’s Pil Pil
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g grote garnalen (gepeld, staart eraan)
- 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 2 rode chilipepers, in ringetjes gesneden (verwijder de zaadjes voor minder pit)
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt voor extra smaak)
- 1/2 theelepel zout
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
- 1 citroen, in partjes gesneden
- Vers brood, om te dippen
Bereiding:
- Garnalen voorbereiden:
- Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze licht met zout.
- Knoflook en chili bakken:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of een gietijzeren skillet op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en rode chilipepers toe en bak ze 1-2 minuten tot de knoflook goudbruin begint te worden (pas op dat het niet verbrandt).
- Garnalen bakken:
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bestrooi met het paprikapoeder.
- Bak de garnalen 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn. Schep ze af en toe om zodat ze gelijkmatig garen.
- Serveren:
- Serveer de gamba’s direct in de pan of giet ze in een terracotta schaaltje.
- Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen.
- Lekker met vers knapperig brood om de heerlijke olie op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email