Ganzenpasta met Truffel en Parmezaan
Ganzenpasta met Truffel en Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de ganzenpasta:
- 300 g gekookt ganzenvlees, in stukjes (bijv. van een confit de canard)
- 400 g pasta (bijv. tagliatelle of pappardelle)
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 ml room
- 1 el truffelpasta of vers geraspte truffel
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor garnering
- Zout en peper naar smaak
- Voor de garnering:
- Verse peterselie of basilicum, fijngehakt
- Extra truffelolie (optioneel)
Bereidingswijze:
- Voorbereiding:
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje pastawater.
- Ganzenvlees bereiden:
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg het ganzenvlees toe en bak kort mee om het te verwarmen.
- Truffelsaus maken:
- Voeg de room en truffelpasta toe aan de pan en roer goed door.
- Laat zachtjes sudderen tot de saus iets indikt.
- Roer de Parmezaanse kaas door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Pasta mengen:
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus.
- Roer alles goed door en voeg indien nodig een scheutje pastawater toe om de saus losser te maken.
- Serveren:
- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met extra Parmezaanse kaas, verse kruiden en eventueel een druppeltje truffelolie.
- Serveer direct en geniet!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email