Garnalen in Romige Kokos-Curry met Limoenblad
Garnalen in Romige Kokos-Curry met Limoenblad
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 g grote garnalen (schoongemaakt, zonder schil)
- 2 eetlepels olie (kokosolie of zonnebloemolie)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (ca. 2 cm), geraspt
- 2 theelepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 4 limoenblaadjes (gekneusd, te koop bij de toko)
- 1 eetlepel vissaus (optioneel, voor een zoute toets)
- 1 eetlepel limoensap
- 1 rode chilipeper, in ringetjes (optioneel voor extra pit)
- 1 bosje koriander, gehakt (voor garnering)
- 1 limoen, in partjes (voor serveren)
Extra:
- Gekookte jasmijnrijst of basmatirijst
Bereiding:
- Voorbereiding:
- Verhit de olie in een grote wok of diepe pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook, gember en currypasta toe. Bak dit 1-2 minuten mee tot het goed begint te geuren.
- De saus maken:
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg de gekneusde limoenblaadjes toe. Roer alles goed door en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich mengen.
- Garnalen toevoegen:
- Voeg de garnalen toe aan de saus en laat ze 5-6 minuten garen tot ze roze en stevig zijn.
- Breng de curry op smaak met vissaus (optioneel), limoensap en eventueel wat zout.
- Serveren:
- Verwijder de limoenblaadjes uit de saus en schep de garnalen met de saus in kommen.
- Garneer met gehakte koriander en ringetjes rode chilipeper. Serveer met partjes limoen en jasmijnrijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email