Garnalensoep met citroengras en gember
Garnalensoep met citroengras en gember
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 250 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 1 stuk gember (2-3 cm), in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 1 rode chili, in dunne ringen
- 1 eetlepel vissaus
- Sap van 1 limoen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 eetlepel olie
- 1 bosje verse koriander, grof gehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse koriander
- Limoenpartjes
- Extra chili (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Aromatische basis maken
- Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotten, knoflook en gember toe en bak tot ze geurig zijn.
- Voeg de citroengrasstengels en chili toe en bak nog 1 minuut mee.
2. Bouillon en kokosmelk toevoegen
- Giet de bouillon en kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Garnalen en kruiden toevoegen
- Voeg de garnalen en vissaus toe aan de soep en laat deze 3-5 minuten pocheren, totdat de garnalen roze en gaar zijn.
- Roer het limoensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
- Serveer met partjes limoen en extra chili voor wie van pittig houdt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email