Gebakken Camembert met Cranberrysaus en Rozemarijn
Gebakken Camembert met Cranberrysaus en Rozemarijn
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ronde camembert (250 g, in houten doosje of bakvorm)
- 4 eetlepels cranberrysaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie tip)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 eetlepel honing
- 30 g walnoten (grof gehakt)
- Optioneel: 1 teentje knoflook (in dunne plakjes)
- Stokbrood of crackers (om te dippen)
Bereiding:
- Oven voorverwarmen:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voorbereiding van de camembert:
- Haal de camembert uit het doosje en plaats hem in een ovenschaal of bewaar het onderste deel van het doosje (zonder papier).
- Maak enkele ondiepe inkepingen in de bovenkant van de camembert en steek er plakjes knoflook in (optioneel) en wat rozemarijnnaaldjes.
- Bakken:
- Plaats de camembert in de oven en bak 10-12 minuten, totdat de kaas vanbinnen gesmolten is maar de korst nog intact blijft.
- Cranberrysaus toevoegen:
- Haal de camembert uit de oven en lepel de cranberrysaus voorzichtig over de bovenkant van de kaas.
- Besprenkel met een beetje honing en strooi de gehakte walnoten eroverheen.
- Afwerking:
- Zet de camembert nog 2-3 minuten terug in de oven zodat de cranberrysaus licht warm wordt en de walnoten iets geroosterd zijn.
- Serveren:
- Garneer met extra rozemarijntakjes en serveer de gebakken camembert direct met knapperig stokbrood of rustieke crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email