Gebakken Forel met Amandelschaafsel
Gebakken Forel met Amandelschaafsel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 hele forellen, schoongemaakt
- 50 g amandelschaafsel
- 2 eetlepels boter
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 citroen, in partjes gesneden (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de forel: Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de binnenkant en de buitenkant van de forel met zout en peper.
- Bakken: Verhit 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de forellen toe en bak ze 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn en het vlees gemakkelijk loslaat van de graat.
- Amandelsaus bereiden: Smelt de resterende boter in een kleine pan en voeg het amandelschaafsel toe. Bak het kort totdat het lichtbruin begint te kleuren. Voeg het citroensap toe en roer voorzichtig.
- Serveren: Leg de gebakken forellen op een serveerschaal en schenk de amandelsaus erover. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met partjes citroen.