Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus
Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de fazant:
- 200 g fazantfilet, in dunne plakjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- Zout en peper naar smaak
- Voor de gebakken kikkererwten:
- 200 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- Snufje zout
- Voor de kruidensaus:
- 100 ml crème fraîche
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 tl citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Voor de garnering:
- Verse kruiden (zoals peterselie of microgreens)
Bereidingswijze:
- Gebakken kikkererwten bereiden:
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Meng de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder, komijn en zout.
- Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat en bak 15-20 minuten tot ze krokant zijn.
- Fazant bereiden:
- Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de plakjes fazantfilet 2-3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kruidensaus maken:
- Meng de crème fraîche, peterselie, bieslook, citroensap, zout en peper in een kom.
- Roer goed door tot een gladde saus.
- Serveren:
- Verdeel de kikkererwten over borden.
- Leg de plakjes fazantfilet bovenop.
- Lepel de kruidensaus over het geheel en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email