Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus

Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus

Gebakken Kikkererwten Met Fazant en Kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de fazant:
    • 200 g fazantfilet, in dunne plakjes gesneden
    • 1 el olijfolie
    • 1 el boter
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de gebakken kikkererwten:
    • 200 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
    • 1 el olijfolie
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1/2 tl komijn
    • Snufje zout
  • Voor de kruidensaus:
    • 100 ml crème fraîche
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 1 el fijngehakte bieslook
    • 1 tl citroensap
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de garnering:
    • Verse kruiden (zoals peterselie of microgreens)

Bereidingswijze:

  1. Gebakken kikkererwten bereiden:
    • Verhit de oven voor op 200°C.
    • Meng de kikkererwten met olijfolie, paprikapoeder, komijn en zout.
    • Spreid de kikkererwten uit op een bakplaat en bak 15-20 minuten tot ze krokant zijn.
  2. Fazant bereiden:
    • Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de plakjes fazantfilet 2-3 minuten per kant tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kruidensaus maken:
    • Meng de crème fraîche, peterselie, bieslook, citroensap, zout en peper in een kom.
    • Roer goed door tot een gladde saus.
  4. Serveren:
    • Verdeel de kikkererwten over borden.
    • Leg de plakjes fazantfilet bovenop.
    • Lepel de kruidensaus over het geheel en garneer met verse kruiden.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email