Gebakken Polentakroketjes Met Paddenstoelencrème
Gebakken Polentakroketjes Met Paddenstoelencrème
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de polentakroketjes:
- 150 g polenta
- 500 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el boter
- 1 ei
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- Olie om te frituren
- Zout en peper naar smaak
- Voor de paddenstoelencrème:
- 200 g gemengde paddenstoelen, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 150 ml room
- 1 el boter
- Zout en peper naar smaak
- Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Polentakroketjes maken:
- Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
- Voeg de polenta langzaam toe terwijl je constant roert. Laat 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
- Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de polenta in een ingevette ovenschaal en laat volledig afkoelen en opstijven (minimaal 1 uur).
- Snijd de polenta in kroketvormige stukken.
- Haal de kroketjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Polentakroketjes bakken:
- Verhit olie in een frituurpan of diepe pan tot 180°C.
- Frituur de kroketjes in porties goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Paddenstoelencrème maken:
- Verhit boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de room toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer de saus tot een gladde crème en breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Leg de polentakroketjes op een bord.
- Lepel de paddenstoelencrème ernaast of erover.
- Garneer met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email