Gebakken scholfilet met een kappertjes-botersaus
Gebakken scholfilet met een kappertjes-botersaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de scholfilet:
- 4 scholfilets, schoongemaakt
- 50 g bloem, voor het bestuiven
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper, naar smaak
Voor de kappertjes-botersaus:
- 75 g boter
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 1 citroen, geperst
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Overige:
- Gekookte aardappelen of puree, voor erbij
- Gegrilde groenten of een frisse salade, voor serveren
Bereidingswijze:
1. Scholfilet bakken
- Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
- Bestuif de filets licht met bloem en schud overtollige bloem eraf.
- Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de scholfilets 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
2. Kappertjes-botersaus maken
- Smelt de resterende boter in dezelfde pan op laag vuur totdat het begint te bruinen (hazelnootboter).
- Voeg de kappertjes en het citroensap toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout, peper, en peterselie.
3. Serveren
- Plaats de gebakken scholfilet op een bord en lepel de kappertjes-botersaus eroverheen.
- Serveer met gekookte aardappelen of puree en gegrilde groenten of een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email